Nieuws - Nieuwe Koudwatermachine AQWL en Warmtepomp AQWH
Nieuwe koudwatermachine AQWL en warmtepomp AQWH

Airview Luchtbehandeling introduceert met de AQWL koudwatermachine en de AQWH warmtepomp een nieuwe serie van energie-efficiënte luchtgekoelde koudwatermachines en warmtepompen.

Unieke configuratie
Tot de belangrijkste kenmerken behoort de unieke configuratie van de machines: bij alle units uit deze serie is de opbouw en locatie van de regelingen, compressoren en aansluitingen identiek, waarmee toekomstige updates van het systeem zeer eenvoudig te realiseren zijn. Daarnaast zijn de units uitgevoerd met een volledig dubbel, symmetrisch ontworpen koelcircuit, resulterend in een gereduceerde koelleidinglengte en een lagere drukval.

V-vormige condensors
Voor een geoptimaliseerde luchtverdeling zijn de AQWL en AQWH uitgevoerd met twee naast elkaar geplaatste V-vormige condensorblokken, wat resulteert in een W-vormige unit met hoge prestaties en een zeer energiezuinige werking.

Uitvoeringen
De nieuwe AQWL/AQWH koudwatermachines en warmtepompen zijn leverbaar in 5 types met een koelvermogen van 380 tot 630 kW en een verwarmingscapaciteit van 418 tot ruim 700 kW. De units zijn uitgevoerd met scroll compressoren en met het hoog rendement koudemiddel R410A. Naast de standaard uitvoering zijn de units optioneel ook leverbaar in extra low noise uitvoering, hoge temperatuur configuratie, hoog seizoenefficiëntie uitvoering en in hoge statische druk configuratie.

Energiezuinigheid
De nieuwe luchtgekoelde machines behoren met een gemiddelde ESEER-waarde van 4,1 voor het alleen koelen model AQWL en met gemiddelde ESEER-waardes van 3,8 en COP-waardes van 3,2 voor de warmtepomp versie tot de energiezuinigste van de markt. 

Meer informatie over de Koudwatermachine AQWL
Meer informatie over de Warmtepomp AQWH