Totaaloplossingen - Subsidie-advies en -aanvraag

Energiezuinige luchtbehandeling- en klimaatbeheersingsinstallaties kunnen in aanmerking komen voor de Energie InvesteringsAftrek (EIA). Indien het rendement van de installaties voldoende hoog is mag de eindgebruiker 41,5% van het investeringsbedrag aftrekken van de fiscale winst. De kostenbesparing bedraagt daarmee 10% van de investeringskosten van het project. Airview Luchtbehandeling BV biedt als toegevoegde service richting haar relaties advies en begeleiding (door middel van een externe partner) voor de aanvraag van de EIA-subsidie. Deze service kan op basis van no-cure, no-pay verzorgd worden.

Welke producten betreft het?
De producten en technologieën welke in aanmerking komen voor de EIA zijn opgenomen in de Energielijst 2014 van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken. Centraal binnen de selectie van in aanmerking komende producten staat de stimulans van investering in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Diverse producten uit het productassortiment van Airview Luchtbehandeling BV komen in aanmerking voor EIA-subsidie. Dit betreft onder meer diverse VRF-systemen en WTW-units, Luchtbehandelingskasten indien voorzien van hoog rendement warmtewisselaar, diverse inverter Warmtepompen, CO2 Warmtepompen en Close control airconditioners indien voorzien van vrije koeling.  

Wat is er nodig om in aanmerking te komen voor EIA-subsidie?
Om in aanmerking te komen voor EIA-subsidie moet het product voldoen aan de gestelde minimumeisen. Daarnaast zijn onderstaande punten van belang om in aanmerking te komen voor EIA-subsidie:
• De eindgebruiker beschikt over een EIA-verklaring van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 
• De investeringskosten zijn groter dan €2.500 en de EIA-aanvraag moet binnen 3 maanden na het afsluiten van de koopovereenkomst zijn ingediend.
• De eindgebruiker is belastingplichtig in Nederland en wordt eigenaar van de installatie.

Welke investeringskosten komen in aanmerking voor de EIA-subsidie?
In het aanvraagtraject voor de subsidie zullen de investeringskosten welke in aanmerking komen (apparatuur, arbeidskosten, componenten, kosten energieadvies) en het netto voordeel inzichtelijk gemaakt worden. De EIA-subsidie geldt in zeer veel gevallen niet alleen voor de apparatuur maar ook voor materialen en arbeidskosten. Hiermee komt het netto voordeel voor de eindgebruiker uit op 10% van de totale investering, dus niet slechts 10% van de kosten van de apparatuur!

Hoe werkt het serviceconcept van Airview Luchtbehandeling BV?
Airview Luchtbehandeling BV werkt voor het EIA-subsidieadvies en –begeleidingsconcept samen met een externe partner, welke haar diensten verzorgt op basis van no-cure, no pay.
In het concept neemt Airview Luchtbehandeling BV alle zorgen uit handen van de installateur en van de eindgebruiker en zorgt voor afstemming met het adviesbureau voor afhandeling van de aanvraag. Bij een succesvolle aanvraag bedraagt de provisie welke het adviesbureau in rekening brengt 15% van het voordeel. Omdat deze provisie alleen in rekening gebracht wordt bij een succesvolle aanvraag, komt de eindgebruiker nooit voor onverwachte kosten te staan, en wordt de garantie geboden van een gespecialiseerde partner voor optimale ontzorging.

Meer informatie
Voor meer informatie over het concept of over de mogelijkheden kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 
Tevens is het mogelijk de Energielijst 2014 direct te downloaden door op de afbeelding hieronder te klikken. 
 

Nieuws
News
Afsluiting 2019
Openingstijden Kerstperiode Lees verder
Uitnodiging Vakbeurs Energie 2018
Van 9 tot en met 11 oktober 2018 Lees verder
Actie Lucht-Water Warmtepompen
Diverse modellen tot 80 kW uit voorraad leverbaar! Lees verder

NVKL Vianorm VCA