De Clivet ELFOEnergy Storm EVO FC,  WSAT-YES FC combineert de toepassing van directe vrije koeling met de nieuwste ontwikkelingen in koudwatermachines waaronder inverter compressoren, EC-ventilatoren, toerengeregelde pompen en het laag GWP koudemiddel R32.

Deze nieuwe generatie luchtgekoelde koudwatermachines met vrije koeling zijn speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote capaciteiten. Met de koudwatermachines, type WSAT-YES FC 18.2 tot 35.2 is vrije koeling mogelijk in een capaciteitsbereik van 50 tot 100 kW.

Voor toepassing van de directe vrije koeling wordt de machine uitgevoerd met een additionele condensorsectie ten behoeve van vrije koeling. Aan de gebruikerszijde wordt een water/glycol-mengsel toegepast. Gedeeltelijke vrije koeling is zeker in het Nederlandse klimaat al snel mogelijk, 100% vrije koeling wordt afhankelijk van het model gerealiseerd bij temperaturen tussen +2°C en -2°C.

De koudwatermachines uit de ELFOEnergy Storm EVO range zijn standaard voorzien van een uitgebreide regeling inclusief 3 geluidsmodi (standaard, stil en extra stil) en Modbus-aansluiting. Tot de opties behoren onder meer de eerder benoemde inverter pompen, een geïntegreerd buffervat en condensorbeschermroosters.

De WSAT-YES FC is inzetbaar als standalone machine, maar kan daarnaast ook hydraulisch gekoppeld worden tot 4 machines in een capaciteit tot 320 kW. Dit kunnen zowel machines van identieke capaciteit als van wisselende capaciteiten zijn, waardoor een hoge mate van flexibiliteit in het gewenste vermogen mogelijk is.

Meer weten over de nieuwe generatie koudwatermachines met vrije koeling?

Deel dit bericht
Airview is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Instagram Linkedin