Event Center Dordrecht is gevestigd aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht. Het prachtige evenementencomplex is een perfecte locatie voor de meest uiteenlopende events.

Een gloednieuw, multifunctioneel evenementencomplex die een energiezuinige oplossing voor klimaatbeheersing zochten, en ook nog eens geschikt moest zijn voor een horecabedrijf.  De oplossing is alles behalve standaard. Niet alleen gaat het om een horeca pand, maar er moet ook rekening mee gehouden worden dat er in de grote zaal ruimte voor duizend mensen is. Waar op correcte wijze koeling, verwarming en ventilatie toegepast moet worden.

De wens van de klant was ventilatie op basis van CO2. Deze vorm van ventilatie is ook veel in klaslokalen te vinden. Als de CO2 -concentratie in een ruimte te hoog wordt, krijgt men namelijk te weinig zuurstof en dat levert gezondheidsproblemen op. Hierdoor werd er gekozen voor een multifunctionele en energiezuinige installatie van Clivet, bestaande uit twee rooftopunits uit de CLIVETPack2 serie. Hoe meer mensen zich in een ruimte bevinden, hoe meer ventilatielucht er in wordt geblazen.  Als de CO2 -productie laag is doordat er weinig of geen mensen zijn, dan is de hoeveelheid ventilatielucht echter minimaal. Ook het koelvermogen is in deze situatie maximaal. Op deze manier wordt ingespeeld op de wisselende drukte binnen de horeca.

Spinnenweb
Op het dak van Event Center Dordrecht loopt nu een indrukwekkend spinnenweb van buizen en leidingen. Dit is op een bijzondere wijze geplaatst. De gekozen installatie verzorgt warmte, koeling en ventilatie voor het gehele complex. Dat kan zelfs apart per zaal worden ingesteld en zo is dus alles op elkaar afgestemd. Het systeem levert een dusdanig hoog rendement, dat de ketels in het Event Center slechts nodig zijn als back-up.

Luchtbehandelingsinstallatie
De door Airview Luchtbehandeling geleverde luchtbehandelingsinstallatie bestaat uit twee rooftopunits in warmtepomp uitvoering uit de ClivetPack2 serie, type CSRN-XHE2. Beide units zijn voorzien van CO²-sensor t.b.v. regeling van de ventilatie van de lucht.

De rooftopunits hebben een gezamenlijke luchtopbrengst van 20.500 m3/uur en een hoog rendement. Dit hoge rendement draagt zich uit in de hoge COP waarde tot 4,4 en de EIA-subsidie waarvoor de units in aanmerking komen. Tevens worden de rooftops bij dit project gebruikt als hoofdverwarming.

ClivetPack2  Rooftop
De in warmtepomp uitgevoerde rooftopunits zijn leverbaar in 8 modellen met een met een luchtopbrengst van 9.000 tot 23.000 m3/uur. Het Nominaal koelvermogen is 49,2 – 134,1 kW en het nominaal verwarmingsvermogen is 48,5 – 143,6 kW.

De rooftopunits bieden tal van configuratiemogelijkheden waaronder; volledige recirculatie of recirculatie in combinatie met verse buitenlucht. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor  recirculatie in combinatie met verse buitenlucht en thermodynamische warmteterugwinning uit de afblaaslucht en thermostatische vrije koeling.

De CLIVETPack2 rooftops, type CSRN-XHE2, maken onderdeel uit van de bredere range Clivet rooftops voor een capaciteitsrange van circa 12 tot 350 kW. Naast de standaard uitvoering zijn modellen leverbaar voor een extra hoog seizoensgebonden rendement, voor situaties met een extra hoge ventilatievraag en voor situaties waarbij tot 100% verse buitenlucht wenselijk is.

Eind resultaat
Het project bij Event Center Dordrecht is een mooi voorbeeld van de bijzondere vraagstukken waar zowel installateur als leverancier graag aan meewerken. Het eindresultaat voor de eindgebruiker resulteert zich in een zeer flexibel regelbare klimaatinstallatie, waarbij ventilatie, koeling en verwarming geïntegreerd zijn in een systeem.

Deel dit bericht
Airview is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Instagram Linkedin