Het in Druten gelegen wijkcentrum de Doorkijk is een ontmoetingsplek voor mensen uit en buiten diezelfde regio. Het wijkcentrum wordt gebruikt door stichtingen en organisaties en diverse andere gebruikers.

Het wijkcentrum heeft ruimte voor verschillende soorten activiteiten door middel van kleinere en grotere zalen en een gymzaal. Verschillende activiteiten die plaats kunnen vinden zijn vergaderingen, bijeenkomsten, opleidingen of workshops. Daarnaast is er ook veel ruimte voor vrije tijds bezigheden zoals biljarten, darten, sjoelen, maar ook fysiotherapie en akido zijn mogelijk.

Klimaatinstallatie de Doorkijk
Airview Luchtbehandeling heeft de klimaatinstallatie voor het gerenoveerde en tevens nieuw aangebouwde pand van wijkcentrum de Doorkijk geleverd. Deze bestaat uit een tweetal Titan luchtbehandelingskasten en watergekoelde warmtepomp in combinatie met fancoils.De installatie bestaande uit een twee luchtbehandelingskasten type TITAN 175-150 en 250-200 heeft een gezamenlijk luchtdebiet van 17.000 m3/uur. De watergekoelde Warmtepomp type WQH in combinatie met fancoils type OCEAN heeft een koelcapaciteit van 51,1 kW en een verwarmingsvermogen van 46,7 kW.Door toepassing van deze units is de mogelijkheid gecreëerd om in dit pand ventilatie met warmteterugwinning toe te passen. Om aan het rendement van het bestek te voldoen, is voor een water gekoelde warmtepomp gekozen. Door middel van de rest warmte wordt er aan de eisen voldaan.

In beide luchtbehandelingskasten wordt gebruikt gemaakt van een batterij voor additionele energieterugwinning uit de retour lucht van het pand. Met deze energieterugwinning wordt de bronzijde van de warmtepomp op temperatuur gehouden. Door middel van dit systeem wordt een droge koeler/externe bron overbodig gemaakt. De warmtepomp dient voor de koeling en verwarming van het pand door middel van de geïnstalleerde fancoil units. Bij deze unieke installatie wordt de retourlucht dus twee keer gebruikt.

Luchtbehandeling units
De TITAN luchtbehandelingskasten worden volledig ontworpen op basis van de situatie specifieke luchtbehandelingsvraag en kunnen voorzien worden van diverse typen en soorten verwarming, koeling, warmteterugwinning en bevochtiging. De luchtbehandelingskasten zijn leverbaar in een debietrange van 1.200 tot 65.000 m3/uur, voldoen aan de actuele ErP-wetgeving en zijn Eurovent gecertificeerd. Verder kan elke luchtbehandelingskast speciaal geschikt worden gemaakt voor buitenopstelling voorzien van dak.

Het Resultaat voor de Doorkijk
Door toepassing van de TITAN luchtbehandelingskast en de WQH Warmtepomp wordt een optimaal en aangenaam binnenklimaat met stabiele temperaturen gerealiseerd. De installatie is energiezuinig en duurzaam en levert een hoog rendement. Kortom, het gerenoveerde wijkcentrum van de Doorkijk is uitgevoerd met een moderne luchtbehandelingsinstallatie en warmtepomp waarbij een optimale leefomgeving en duurzaamheid centraal staan.

Meer informatie
Bekijk onze productpagina TITAN
Bekijk onze productpagina WQH

Deel dit bericht
Airview is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Instagram Linkedin