Clivet is één van de grootste fabrikanten van HVAC-apparatuur in Europa. De volledige Europese productie van Clivet is gecentraliseerd in de Italiaanse plaats Feltre, nabij Venetië.

Hier is de oprichter van het bedrijf, Bruno Bellò in 1989 begonnen met de productie van warmtepompen en koudwatermachines. In 25 jaar tijd is het bedrijf gegroeid tot ruim 550 medewerkers in Italië en nog eens 300 wereldwijd.

Wereldwijde aanwezigheid

Clivet heeft eigen vestigingen in Duitsland, Engeland, Spanje, Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten en India. De hoofdvestiging en fabriek staan in Feltre (Italië). Clivet heeft veertig agentschappen in Italië en daarnaast nog eens een netwerk van vijftig buitenlandse distributeurs verspreid over de hele wereld. Na ruim 15 jaar met een eigen Nederlandse vestiging actief te zijn geweest, heeft Clivet besloten het importeurschap aan Airview over te dragen om de positie op de Nederlandse markt te verstevigen.

Ontwikkeling en groei

De ontwikkeling en groei gedurende de afgelopen 25 jaar komt vooral door de filosofie van Clivet. Onderzoek en ontwikkeling heeft altijd centraal gestaan binnen de productontwikkeling van Clivet. Dit zorgt er ook vandaag de dag nog voor dat Clivet voorop loopt in het op de markt brengen van nieuwe technieken.

De productiefaciliteiten van Clivet bevatten ruim 50.000 m2 productieoppervlakte, verdeeld over 2 productiehallen. In de ene productiehal worden de koudwatermachines en rooftopunits vanaf 100 kW geproduceerd, in de tweede productiehal vindt de productie van de kleinere apparatuur en de airconditioning plaats.

Systemen en oplossingen

Diverse producten uit de productrange zijn geschikt voor specifieke toepassingen. Zo is de Zephir ventilatie-unit uitermate geschikt voor toepassing in scholen, vormen de Versatemp water/lucht warmtepompen de ideale oplossing voor airconditioning in onder meer winkelcentra en bieden de rooftopunits tal van mogelijkheden voor het conditioneren van grote ruimtes zoals congrescentra en bioscopen.

Technologische Innovatie en Ontwikkeling

In het eerste decennium van het bestaan is de productontwikkeling van Clivet gericht op de warmtepompen en koudwatermachines en de Versatemp water/lucht warmtepompen en airconditioners. Vanaf circa het jaar 2000 is de ontwikkeling van de uitgebreide range rooftopunits en van de Zephir ventilatie-units inclusief thermodynamische warmteterugwinning gestart.

Door een continue ontwikkeling en introductie van nieuwe generaties van machines, lopen de Clivet producten ook vandaag de dag voorop in energiezuinigheid, hoge rendementen en vernieuwende technologie.

Dit komt onder meer naar voren in de toepassing van inverter technologie in de koudwatermachines en warmtepompen, vrije koeling en het vierpijpssysteem voor gelijktijdig koelen én verwarmen. De laatste ontwikkeling betreft de residentiële warmtepompen, welke ondergebracht zijn in de divisie Clivet Home.

Clivet Home

De nieuwste uitbreiding van Clivet betreft de uitgebreide range warmtepompen voor toepassing in de particuliere woningmarkt onder de merknaam Clivet Home. Clivet biedt hiermee oplossingen die speciaal zijn bedacht voor de verschillende systeemvereisten van residentiële gebouwen. Oplossingen die 75 tot 100 procent hernieuwbare energie gebruiken, en die geschikt zijn voor verwarmen, koelen, ventileren en de productie van warm tapwater. Het voordeel van deze geïntegreerde systemen is groot, met name door de eenvoud. Hierdoor worden de totale installatiekosten beperkt, terwijl de energiebesparing optimaal is en het comfort van de ruimten wordt verhoogd.

Voor meer informatie over Clivet kunt u terecht op de internationale website van Clivet.

Deel dit bericht
Airview is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Instagram Linkedin