BMV Molenberg is een brede maatschappelijke voorziening die is gebouwd op de gelijknamige heuvel in Heerlen. In het schooljaar van 2015/2016 is de BMV voor het eerst in gebruik genomen.

Gemeentelijk monument
Het van oorsprong gemeentelijk monument Broederschool en rijksmonument Broederhuis (1922) hebben een behoorlijke restauratie ondergaan. Het is namelijk uitgebreid met een moderne aanbouw wat een fraai beeld geeft. Dit veelzijdige gebouw biedt na de restauratie plaats aan 2 basisscholen en een peuterspeelzaal, welke grenzen aan een mooi binnenplein. Doordat er ook een nieuwe sporthal is gerealiseerd kunnen bewoners en (sport)verenigingen uit het hele wijk (na)schoolse activiteiten organiseren.

Comfortabel binnenklimaat
Om een comfortabel binnenklimaat te realiseren is er in dit project gebruik gemaakt van 2 Clivet warmtepompen, van het type: WSAN-XEE 122. De warmtepompen hebben beide een vermogen van 32,7kW koelvermogen en 37,5kW verwarmingsvermogen. Deze Eurovent gecertificeerde machines hebben door toepassing van tandem scroll compressoren een hoog rendement en optimale efficiency in deellast.

De warmtepompen worden ingezet voor de moderne aanbouw van het gebouw en de nieuw gebouwde sporthal.

Meer informatie?

Bekijk hier de WSAN-XEE 122

Deel dit bericht
Airview is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Instagram Linkedin