Cargill is wereldwijd gevestigd en draagt zorg voor het creëren van een netwerk binnen het globale voedingssysteem. Cargill is onder andere verantwoordelijk voor het leveren van voedings-, landbouw-, financiële en industriële producten en diensten. Cargill zet zich in om de wereld op een verantwoorde manier van voedsel te voorzien.

Cargill Botlek

Sinds 1959 heeft Cargill een standplaats in Nederland. Hierin zijn ze betrokken bij de productie van voedselingrediënten en het verwerken, verspreiden en verhandelen van landbouwproducten. Vanuit een groot aantal vestigingen werken er ruim 2200 werknemers.

Op locatie Botlek heeft Cargill jarenlang gebruik gemaakt van een buiten opgestelde luchtgekoelde koudwatermachine voor het comfortabel koelen van de kantoren. Naar verloop van tijd was de koelmachine aan vervanging toe en is een vervangend exemplaar geleverd.  Middels één op één omwisseling is er een nieuwe luchtgekoelde koudwatermachine geleverd, namelijk de Clivet ELFOEnergy Medium WSAT-XEE 302.

De één op één omwisseling houdt in dat er is gekozen om het bestaande installatiewerk volledig in tact te laten. Dit was mogelijk doordat het bestaande installatiewerk nog voldeed aan alle eisen met als resultaat een snelle en soepele vervanging van alleen de buitenunit.

Clivet ELFOEnergy Medium WSAT-XEE 302

De WSAT-XEE kenmerkt zich door de zeer compacte afmetingen. De luchtgekoelde koudwatermachine is uitgevoerd met een enkel koudemiddelcircuit en een tweetal scroll compressoren.  Ze vormen de oplossing voor kleine capaciteiten van 24,7 tot en met 73,1 kW.

De WSAT-XEE is standaard geschikt voor airconditioning, maar alternatieve uitvoeringen zijn ook leverbaar. Bijvoorbeeld voor proceskoeling (brine), maar ook een configuratie met vrije koeling of heetgaswarmteterugwinning behoort tot de mogelijkheden.

In deze toepassing wordt gebruik gemaakt van compressoren met een ongelijke capaciteit, waardoor 3 capaciteitsstappen beschikbaar zijn. Hierdoor is een optimale werking mogelijk in deellast; SEER tot 3,85.

De nieuw geleverde machine verzorgt koud water welke is aangesloten op de verschillende fancoil-units welke in diverse kantoorruimtes gepositioneerd zijn. Op deze wijze kan de koeling ten behoeve van de kantoren tot stand komen om zo het binnenklimaat en de bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Meer informatie over dit product?
Bekijk hier de  Clivet ELFOEnergy Medium WSAT-XEE!

Deel dit bericht
Airview is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Instagram Linkedin