Consumenten en overheden stellen hoge eisen aan de kwaliteit en de veiligheid van voedingsmiddelen. Bedrijven actief in de productie van voedingsproducten (voor mens en dier) werken hard om voedselveiligheid te garanderen. Ze worden daarbij ondersteund door gespecialiseerde bedrijven zoals Nutrilab.

Kwaliteit
Op de gebieden Feed en Food voert Nutrilab een groot aantal analyses uit om de kwaliteit van de producten te kunnen waarborgen. Om deze analyses zorgvuldig te laten verlopen besloot Nutrilab het klimaat in de verschillende laboratoria en kantoren te verbeteren en daarbij gelijktijdig het energieverbruik te reduceren, wat klimaattechnisch gezien essentieel is.

Vanuit de installateur zijn er speciale warmteterugwinningsinstallaties geplaatst om de energie vanuit verontreinigde lucht vanuit de zuurkasten af te geven aan de veelal koelere buitenlucht. Deze boxen zijn speciaal ontworpen om de energie vanuit verontreinigde lucht vanuit de zuurkasten af te geven aan de veelal koelere buitenlucht. Deze zijn vrijwel allemaal uitgerust met speciale fijne luchtfilters, tot slot wordt de lucht middels een DX-blok gekoeld of verwarmd.

Op het gebied van luchtbehandeling zijn er een rooftop type CKN-XHE2i 14.2 en een luchtbehandelingskast type AQX13 geĆÆnstalleerd. Deze rooftop betreft de nieuwe generatie rooftopunits, uitgevoerd met inverter compressoren. Met zijn eenvoudige installatie, zijn er geen koeltechnische handelingen benodigd. De CKN-XHE2i beschikt over een luchtdebiet van 9000 m3/uur en een zeer hoog rendement, SEER tot 4,2 en SCOP tot 3,1.

AQX Luchtbehandeling units
Om de begane grond en de eerste verdieping te voorzien van verse buitenlucht is er gekozen voor een AQX luchtbehandelingskast van Clivet. De AQX luchtbehandelingskasten van Clivet zijn Eurovent gecertificeerd en zijn leverbaar in 32 bouwgroottes met een luchtopbrengst van 1.500 tot 100.000 m3/uur. Iedere luchtbehandelingskast wordt volledig op basis van de klantspecificaties ontworpen en kan worden voorzien van diverse typen en soorten verwarming, koeling, warmteterugwinning en bevochtiging. Door de diversiteit aan mogelijkheden voor de filters, ventilatoren en geluidsdempers is ten allen tijde een geschikte oplossing te realiseren.

Meer informatie?

Bekijk hier de luchtgekoelde rooftopunit CKN-XHE2i.

Bekijk hier de luchtbehandelingkast type AQX

Deel dit bericht
Airview is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Instagram Linkedin