De ISDE is een meerjarige regeling die opende op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. De Rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug.

Vanaf 1 januari 2019 is de ISDE Subsidie op meerdere punten gewijzigd. Deze wijzingen kunnen voor u gevolgen hebben voor de subsidies op warmtepompen. De belangrijkste wijzigingen hebben wij voor u op een rij gezet.

Als eerste, om een keuze te maken is een Apparatenlijst warmtepompen opgesteld. De warmtepompen op de lijst komen in aanmerking voor subsidie. Wilt u in aanmerking komen? Zorg dan dat u aan de voorwaarde van de Investeringssubsidie duurzame energie voldoet.

  • De warmtepomp is onderdeel van een verwarmingstoestel.
  • Het verwarmingstoestel is uitgerust met een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp of een water-waterwarmtepomp. Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten.
  • Het ruimteverwarmingstoestel heeft een vermogen van ten hoogste 70 kW.
  • Het verwarmingstoestel is voorzien van een etiket en een productkaart en technische documentatie.
  • De warmtepomp wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur.

Houdt hier rekening mee bij het aanvragen van de ISDE subsidie 2019.

Als tweede bedraagt de beschikbare subsidie voor zakelijke gebruikers en particulieren: €100 miljoen in 2019. In 2019 kunt u subsidie aanvragen tot en met 31 december 2019. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor warmtepompen ligt deze indicatief tussen de € 1000 en € 2.500.

Meer informatie? Bezoek de website van RVO.

Deel dit bericht
Airview is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Instagram Linkedin