In Nieuwegein is ter vervanging van een defecte koudwatermachine een nieuwe unit geplaatst. De geselecteerde koudwatermachine van het type WSAT-XEE 802 is geschikt voor middelgrote capaciteiten van 96 tot 217 kW.

In Nieuwegein is op het bedrijventerrein Plettenburg-De Wiers het kantoorgebouw ‘Bastion’ gevestigd. Het gebouw bestaat uit 27 business units -variërend in grootte van circa 25 m2 tot circa 162 m2- welke worden gebruikt door diverse bedrijven. De centrale hal, een grote pantry-ruimte alsmede een vergaderkamer zijn aanwezig voor gemeenschappelijk gebruik. Op de begane grond krijgen huurders de mogelijkheid gebruik te maken van een sfeervolle eetgelegenheid. Het pand is grondig gerenoveerd en heeft dankzij het hoogwaardige afwerkingsniveau een exclusieve uitstraling.

Koudwatermachine WSAT-XEE
Op desbetreffende locatie was de eigenaar van het pand genoodzaakt een defecte koudwatermachine te vervangen voor een nieuwe koudwatermachine. In de renovatie van het pand is mechanische ventilatie in combinatie met topkoeling doorgevoerd, waarbij topkoeling dient voor het afvlakken van hoge binnentemperaturen. In de zomer liep echter de werktemperatuur in de kantoren dusdanig op, dat tevens de wens was om bij de vervanging de koelcapaciteit uit te breiden en zo een beter en comfortabeler resultaat te realiseren. Airview Luchtbehandeling heeft in overleg met de installateur uitgaande van de situatie als alternatief de WSAT-XEE 802 geselecteerd met 45 kW meer koelvermogen.

De Clivet ELFOEnergy Large WSAT-XEE 802 is een luchtgekoelde koudwatermachine voor middelgrote capaciteiten van 96 tot 217 kW. Kenmerkend van dit type is de toepassing van tandem scroll compressoren waardoor een hoog rendement mogelijk is en optimale efficiency; SEER tot 4,24. De compressoren zijn daarbij voorzien van geluidsisolerende omkasting. Verder is de koudwatermachine standaard geschikt voor werking bij lage buitenluchttemperaturen van -10°C in koelingsbedrijf.

Naast het vergroten van de koelcapaciteit was de maatvoering van belang. Op het dak is speciaal een technische ruimte met buitenopstelling gebouwd waarbinnen de bestaande koelmachine was opgesteld. Om deze koudwatermachine te vervangen is de buitenwand tijdelijk verwijderd. De WSAT-XEE 802 is met haar compacte uitvoering volledig in bedrijf gesteld waarna de afscherming weer teruggeplaatst kon worden.

Meer informatie over dit product?
Bekijk hier de koudwatermachine WSAT-XEE 802.

Airview LuchtbehandelingAirview Luchtbehandeling
Airview LuchtbehandelingAirview Luchtbehandeling
Airview LuchtbehandelingAirview Luchtbehandeling
Vergelijkbare referenties
Deel dit bericht
Airview is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Instagram Linkedin