Dit voormalige rijksgebouw, gebouwd als postkantoor gelegen naast centraal station Tilburg met een prachtig uitzicht en trendy dakterras, is reeds gerenoveerd tot een kantoorverzamelgebouw. Begin dit jaar is er een verduurzamingsslag gemaakt.

Duurzaam alternatief

Dit 5.000 vierkante meter grote verzamelkantoorpand werd voorheen verwarmd door middel van cv-ketels. Inmiddels hadden de cv-ketels hun technische levensduur bereikt en gas was niet langer gewenst. Een duurzaam en all-electric alternatief moest de ketels vervangen. Om dit te realiseren zijn er extra isolatievoorzieningen aan gebracht, zodat het bestaande cv-afgiftesystemen behouden kon blijven. Voor de gebouwverwarming was nu geen hoog temperatuurtraject (90-70°C) meer nodig, maar wordt een watertraject van 60-50°C toegepast.

Lucht/water-warmtepomp WSAN-XEM HW

Voor de nieuwe situatie was de installateur op zoek naar een hoog temperatuur warmtepomp die voldeed aan de hoge eisen betreffende de efficiëntie van de installatie. De Clivet WSAN-XEM HW 60.4 lucht/water-warmtepompen voldoen aan deze gestelde eisen en vormen de ideale oplossing voor verwarmen in de winter en koelen in de zomer. Standaard zijn de units geschikt voor werking met lage buitenluchttemperaturen tot wel -15°C in verwarmingsbedrijf en -10°C in koelingsbedrijf. De maximale wateruittredetemperatuur bedraagt 65°C.

Tevens zijn de units voorzien van automatische toerengeregelde inverter circulatiepompen die de installatie aanzienlijk vereenvoudigen. De Clivet WSAN-XEM HW lucht/water-warmtepompen zijn standaard voorzien van elektronische expansieventielen en speciale compressoren met een hot-gas bypass. Deze voorziening voorkomt oververhitting van de compressoren wanneer de hoogste watertemperaturen worden gevraagd. Dit zorgt voor een betrouwbare werking én een optimale levensduur.

Met deze hoog temperatuur warmtepompen is een optimale invulling gegeven aan de duurzaamheidsambitie van dit project.

Meer informatie?

Bekijk hier de WSAN-XEM HW

Vergelijkbare referenties
Deel dit bericht
Airview is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Instagram Linkedin