In Ter Aar is Zitmaxx Wonen gevestigd, een familiebedrijf dat al meer dan 14 jaar bestaat. Begonnen met een minimaal assortiment zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een speciaalzaak met daarbij ruim 15000 m² showroom.

Klimaatverbetering

De installateur heeft in opdracht van Zitmaxx Wonen de uitdaging gekregen om een beter en duurzamer klimaat te creëren in de winkel. In de bestaande situatie werd er gebruikgemaakt van CV gestookte luchtverwarming en er was geen koeling aanwezig. De wens was om van het gas af te gaan.

Toepassing

Op het gebied van koeling en verwarming zijn 4 stuks lucht/water warmtepompen ELFOEnergy Storm WSAN-YES, model 30.2 in werking gesteld. Dankzij de mogelijkheid van hydraulische koppelingen kunnen tot 4 units waterzijdig gekoppeld worden. Dit resulteert in een verhoogde efficiency en bedrijfszekerheid, voor een eenvoudige en gemakkelijke installatie en bovenal zorgt het voor schaalbaarheid van het systeem. In deze situatie zijn de 4 warmtepompen dan ook hydraulisch gekoppeld en opgesteld op één groot frame.

De WSAN-YES serie is voorzien van het milieuvriendelijke koudemiddel R32 en heeft een hoog rendement wat tot uitdrukking komt in een SCOP tot 4,08 en een SEER tot 4,64. De programmeerbare geluidsinstelling maakt het indien gewenst, mogelijk om de warmtepomp in low-noise of super low-noise in te schakelen. Bijkomend groot voordeel is de mogelijkheid tot ISDE-subsidie.

Binnen het pand is gekozen voor 8 stuks Clivet ELFODuct HP kanaalmodel fancoils type 71 met een vermogen van circa 25 kW per model. De kanaalmodellen zijn aangesloten op zogeheten airsocks wat meerdere voordelen met zich meebrengt. Door deze toepassing is het mogelijk om grote luchthoeveelheden tochtvrij en zonder condensatie in ruimtes te reguleren. Dit stelt de kanaalunit in staat om met een zo efficiënt mogelijke watertemperatuur een gewenst binnenklimaat te creëren voor bezoekers van de showroom. Daarnaast geeft het optisch gezien een mooie afgewerkte oplossing.

Het beoogde resultaat is een aardgasvrije oplossing waardoor klimaatverbetering in werking is gesteld en het pand is voorzien van een regelbaar en aangenaam klimaat.

Meer informatie over de toegepaste producten?
Bekijk hier de fancoil ELFODUCT HP 71
Bekijk hier de lucht/water warmtepomp WSAN-YES

 

Vergelijkbare referenties
Deel dit bericht
Airview is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Instagram Linkedin